بازگشت

انواع درد دندان و درمان آن


مرحوم كليني رحمة الله عليه، به نقل يكي از راويان حديث و اصحاب امام موسي كاظم عليه السلام حكايت كند:

روزي در محضر شريف آن حضرت بودم كه آن بزرگوار پيرامون ناراحتي لثه ها و انواع درد دندان و داروي آن مطالبي بيان فرمود، اينكه: چنانچه دندانت خورده شده و تو خالي باشد، چند دانه ي گندم را پوست مي كني، سپس آنها را خيسانده و عصاره ي آنها را مي گيري و چند قطره از آن عصاره را داخل آن دنداني كه سوراخ شده است و درد مي كند، مي چكاني.

و آنگاه پنبه اي را به آن آغشته مي نمائي و درون همان دندان قرار مي دهي و به مدت سه شب اين كار را انجام خواهي داد تا ان شاء الله درد آن برطرف گردد، ضمن آن كه بايد بر پشت بخوابي.

ولي اگر دندان خوردگي ندارد و فقط باد در آن افتاده است، بايد به مدت سه شب، دو يا سه قطره از همان عصاره ي گندم را داخل گوشي كه سمت آن دندان دردناك قرار دارد بچكاني تا ان شاء الله به اذن خداوند بهبودي حاصل شود.



[ صفحه 73]



همچنين امام موسي كاظم درباره ي ناراحتي دهان و خونريزي لثه ها و فشار خون فرمود:

يك عدد حنظله - هندوانه ي ابوجهل - كه تازه زرد شده باشد، پيدا مي كني و آن را در قالب گل قرار مي دهي و سپس گوشه اي از آن را سوراخ و با چاقو درون آن را به آرامي مي تراشي.

پس از آن، مقداري سركه ي خرمائي كه زياد ترش باشد با آن مخلوط كرده و روي آتش مي گذاري تا خوب بجوشد و مانند شيره گردد.

به محض اين كه سرد شد، به اندازه ي يك انگشت از آن را برداشته و داخل دهان و لثه ها را خوب به وسيله ي آن ماساژ داده؛ و سپس با ناراحتي سركه مضمضه مي نمائي.

و اين روش را چندين مرتبه انجام مي دهي تا ان شاء الله ناراحتي لثه ها و دهان برطرف گردد [1] .



[ صفحه 74]




پاورقي

[1] روضه ي كافي: ج 8، ص 168، ح 232.