بازگشت

سخنان امام كاظم در زندان


تعدادي از كتابهاي حديث به اسم «مسند» شناخته مي شود، معمولاً مسند به كتابي گفته مي شود كه احاديث آن با سند پيوسته به رسول خدا(صلي الله عليه و آله و سلم) برسد.

بنابراين وقتي گفته مي شود «مسند امام موسي بن جعفر عليه السلام » مقصود كتابي است كه احاديث آن را امام هفتم عليه السلام با سند و به توسط آباء و اجداد شان از رسول خدا (صلي الله عليه و آله و سلم) نقل كرده باشد.

مسند امام موسي بن جعفر عليه السلام مجموعه 59 حديث است كه در سالهاي 180 تا 182 كه امام در زندان سندي بن شاهك محبوس بودند، ابوعمران موسي بن ابراهيم مروزي به ديدار امام رفته و امام اين احاديث را براي او بيان كرده است.

اين احاديث از جهات گوناگون داراي اهميت فراوان است. زيرا اولاً در زندان بيان شده اند، ثانياً تمام احاديث آن مستند به پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله و سلم) است مگر اين دوازده حديث 16، 21، 22،23،29، 32،37، 38،39، 42،43،57 و ثالثاً محتوي و مضمون بلند آنها مخصوصاً در موضوعات اخلاقي سبب شده است كه براي عموم مفيد باشد. گرچه در كتابهاي رجالي از مذهب راوي اين احاديث بحثي نشده است ولي از خود اين احاديث و با توجه به مسند بودن آنها مي توان مذهب راوي را كشف نمود و بخواست خداوند در شرح اين احاديث از آن بحث خواهم نمود.

سند كتاب

اين كتاب را شيخ ابوالمكارم مبارك بن محمد بن معمر بادرايي از ابوبكر احمد بن علي بن حسن طرثيثي از ابوعبدالله حسين بن شجاع صوفي موصلي از ابوبكر محمد بن عبدالله بن ابراهيم شافعي از ابوعبدالله محمد بن خلف بن ابراهيم بن عبدالسلام مروزي و او از ابوعمران موسي بن ابراهيم مروزي و او از امام هفتم(عليه السلام) نقل كرده است. اين كتاب با كوشش آقاي محمد حسين حسيني جلالي مكرراً در ايران و بيروت چاپ شده است.