بازگشت

عقيقه و وليمه فرزند


عقيقه و وليمه علاوه بر آثار اجتماعي چون اطعام فقراء و مؤمنين، براي كودك نيز مؤثر خواهد بود؛ زيرا از طرفي نشانه احترام والدين به كودك است و از طرف ديگر به منزله تأمين و حفظ سلامتي فرزند است. از امام صادق (عليه السلام) نقل شده كه فرمود: كل مولد مرتهن بالعقيقه: هر نوزادي در گروه عقيقه است. [1] .

اهميت عقيقه تا بدانجاست كه امام كاظم (عليه السلام) فرمود: هنگام تولد فرزند عقيقه براي او واجب است، [2] تعبير به وجوب هر چند از نظر فقهي واجب شرعي نيست و عقيقه يك عمل مستحبي است، اما نشانه اهميت آن مي باشد.

در مورد وليمه، علي بن حكم از بعضي اصحاب نقل مي كند كه امام كاظم (عليه السلام) براي بعضي فرزندانش وليمه داد و اهل مدينه را تا سه روز از اقسام فالوده ها (غذاي معمول آن زمان) در ديگهاي بزرگ در مساجد و برزنها طعام دادند، بعضي از اهل مدينه به خاطر اين كار بر حضرت عيب گرفتند، خبر به گوش حضرت (عليه السلام) رسيد، فرمود: خداوند هيچ چيزي را به پيامبري نداده الا اينكه مانند آن را به پيامبر[خاتم]عطا كرده و بلكه به او چيزهايي داده كه به ديگران نداده است، به سليمان فرمود «هذا عطائنا فامنن او امسك بغير حساب» [3] .

محمد (صلي الله عليه و آله وسلم) فرمود: «ما اتيكم الرسول فخذوه و ما نهيكم عنه فانتهوا» هر آنچه پيامبر به شما آموخت فرا گيريد و عمل كنيد و از آنچه شما را منع كرده پرهيز نماييد. [4] .


پاورقي

[1] الكافي، ج 6، ص 24.

[2] همان.

[3] سوره ص، آيه: 39.

[4] بحار، ج 49، ص 110، ح 12.