بازگشت

محمد بن موسي


برادر اعياني، (يعني برادر پدري و مادري) احمد نيز، مردي



[ صفحه 206]



جليل القدر، صاحب فضل و صلاح بوده. پيوسته با وضو و طهارت و صلاة بود و شب ها مشغول وضو و نماز مي گشت. چون از نماز فارغ مي شد، ساعتي استراحت مي كرد، ديگر باره از خواب برمي خاست، و مشغول طهارت و نماز مي گشت باز استراحت مي كرد، باز برمي خاست و وضو مي گرفت، و مشغول نماز مي شد و اين بود عادت او، تا صبح طلوع مي كرد.

چنان چه هاشميه، كنيز رقيه، دختر موسي بن جعفر عليهماالسلام نقل كرده: من هيچ گاه محمد را ديدار نكردم، مگر آنكه اين آيه را از كتاب خدا ياد مي كردم: (كانوا قليلا من الليل ما يهجعون) [1] .

مرحوم سلطان الواعظين درباره محمد بن موسي عليهماالسلام مي نويسد:

اولين مهاجر از اجداد ما به ايران حضرت سيد امير محمد عابد فرزند بلافصل امام هفتم حضرت موسي الكاظم عليه السلام بوده است كه بسيار بافضل و تقوا و از كثرت عبادت معروف به عابد گرديده و تمام عمر قائم اليل و صائم النهار بوده و به ندرت ايامي را افطار مي نموده. علاقه بسياري به كتابت كلام الله مجيد داشته و از حق الكتابه كلام الله بندگان بسيار خريداري و آزاد نمودند.

بقعه ي مباركه اش الي الحال در شيراز مطاف و مزار عامه ي ناس من الاعالي و الاداني مي باشد قبه و بارگاهش بسيار عالي و در اطراف قبر مباركش براي حفاظت قبر از پامال شدن در موقع هجوم جمعيت بسيار از زائرين آن جناب، شاهزاده اوريس ميرزا معتمد الدوله ي ثاني فرزند دانشمند عاليقدر مرحوم حاج فرهاد ميرزا معتمد الدوله عم اكرم مرحوم ناصرالدين شاه قاجار ضريح زيبايي از نقره ساخته و حرم مطهرش را كه



[ صفحه 207]



مسجدي است براي عبادت زائرين و اداي فرائض و مستحبات و اقامه ي نماز جماعت آئينه كاري نموده و اهالي فارس بالخصوص توجه زيادي به آن بقعه ي مباركه دارند و به وسيله ي روح پر فتوح صاحب بقعه كه از عترت پاك رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم و مورد توصيه و سفارش آن حضرت بوده اند درك فيض از مبدأ فياض مي نمايند.


پاورقي

[1] الارشاد، ص 303؛ ذاريات / 17.