بازگشت

دستور قتل حضرت را صادر كرد


مرحوم علامه مجلسي رضي الله عنه از مناقب ابن شهر آشوب نقل نموده كه وقتي با مهدي عباسي بيعت شد حميد بن قحطبه را در نيمه شب احضار كرد و به او گفت: همانا ارادت پدر و برادرت به ما روشن تر از خورشيد است ولي درباره ي ارادت تو دودل هستم، حميد گفت: مال و جانم فدايت! مهدي گفت: اين مقدار ارادت براي ديگران نيز هست! گفت: جان و مال و بستگان و فرزندانم فدايت! مهدي جواب او را نداد. حميد گفت: مال و جان و بستگان و فرزندان و دينم را فداي تو مي نمايم! مهدي گفت: خدا تو را جزاي خير دهد پس از حميد به آن نحو پيمان گرفت و دستور داد كه وقت سحر به طور ناگهاني و مخفيانه موسي بن جعفر عليهماالسلام را به قتل رساند! پس مهدي در خواب علي عليه السلام را ديد كه به او اشاره مي نمايد و اين آيه را مي خواند: (فهل عسيتم ان توليتم أن تفسدوا في الارض و تقطعوا أرحامكم).

يعني ممكن است كه اگر روي برگردانيد، در زمين فساد نماييد و پيوند با خويشان خود را ببريد.

مهدي با ترس و خوف از خواب بيدار شد و حميد را از كشتن



[ صفحه 59]



حضرت نهي كرد و حضرت را احترام كرد و به او صله داد [1] .

و در جايي ديگر از كتاب بحارالانوار [2] از كتاب «كشف الغمه» از فضل بن ربيع از پدرش نقل نموده كه: وقتي كه مهدي عباسي موسي بن جعفر را زنداني نمود شبي مهدي علي بن ابي طالب عليهماالسلام را در خواب ديد كه به او فرمود: يا محمد (فهل عسيتم ان توليتم أن تفسدوا في الارض و تقطعوا أرحامكم) [3] .

ربيع گويد: در نيمه شب به من پيغام داد كه نزد او بروم به ترس و وحشت افتادم و نزد او رفتم. متوجه شدم آيه ي مباركه را مي خواند... سپس گفت: همين الآن موسي بن جعفر را نزد من بياور. حضرت را آوردم با حضرت معانقه كرد و آن حضرت را كنار خود جاي داد و گفت: اي اباالحسن! اميرالمؤمنين علي بن ابي طالب عليهماالسلام را در خواب ديدم كه آيه اي شريفه براي من تلاوت نمود به من تأمين مي دهي كه بر من و يا بر يكي از فرزندانم خروج ننمايي؟ حضرت فرمود: به خدا سوگند كه در اين فكر نيستم و اين كار در شأن من نيست. مهدي گفت: راست گفتي! اي ربيع سه هزار دينار به او بده و زاد و توشه برگشتن وي به نزد بستگانش در مدينه را فراهم نما.

ربيع گويد: همان شب وسيله ي حركت حضرت را فراهم كردم پيش از دميدن سپيده صبح به راه افتاد اين كار را بدين جهت نمودم كه ترس پيش آمدي سوء را داشتم. روزگار مهدي عباسي با تمام فراز و نشيب ها به سر آمد و در بيست و



[ صفحه 60]



سوم ماه محرم سال 169 به درك واصل گرديد و نوبت به پسرش موسي معروف به هادي عباسي رسيد.


پاورقي

[1] بحارالانوار، ج 48، ص 139 و 140، ح 15.

[2] ج 48، ص 148، ح 22.

[3] محمد / 22.