بازگشت

حمزة بن موسي بن جعفر


نجاشي روايت مي كند: آن موقعي كه حضرت عبدالعظيم عليه السلام در شهر ري مخفي بود روزها روزه مي گرفت و شبها به نماز مشغول مي شد. گاهي مخفيانه بيرون مي آمد و آن قبري را كه فعلا مقابل قبر آن حضرت قرار دارد زيارت مي كرد و مي فرمود: اين قبر يكي از فرزندان حضرت موسي بن جعفر است.

علامه ي مجلسي در كتاب تحفة الزائر مي نويسد: قبر شريف امام زاده حمزه كه فرزند موسي بن جعفر باشد نزديك قبر حضرت عبدالعظيم است و ظاهرا همان امام زاده اي باشد كه حضرت عبدالعظيم عليه السلام قبر او را زيارت مي كرده پس آن مرقد مبارك را هم بايد زيارت كرد.

از صاحب مجدي نقل شده: قبر حمزة بن موسي بن جعفر عليه السلام كه كنيه ي او ابوالقاسم بوده در اصطخر شيراز مشهور و معروف و زيارتگاه عموم مردم است. از تاريخ عالم آرا نقل شده:

سلسله ي جليله ي صفويه به حضرت حمزة بن موسي بن جعفر عليه السلام منتهي مي شود. محل دفن آن امام زاده در يكي از قريه هاي



[ صفحه 85]



شيراز است. پادشاهان صفويه از براي اوقبه ي عالي بنا نموده اند و موقوفات زيادي قرار داده اند.

نيز در تاريخ عالم آرا مي نويسد: امامزاده حمزه بنا بر قول اصح در سوسفيد ترشيز دفن شده و مرقد شريفش زيارتگاه مردم آنجا است و چون در كتاب عمدة الطالب مي نويسد: حمزة بن موسي بن جعفر به جانب خراسان رفت بعيد نيست آن قبري كه در ترشيز است قبر حمزة بن موسي بن جعفر باشد و الله اعلم.

محدث قمي مي نگارد: در بلده ي طيبه ي قم قبري است معروف به قبر شاه زاده حمزه كه به جلالت و بزرگواري معروف است، اهل قم نسبت به او اعتقاد كاملي دارند و در احترام و اكرام او مي كوشند. آن قبر داراي صحن و قبه و بارگاهي مي باشد. از كلام مؤلف تاريخ قم اين طور استفاده مي شود كه اين بزرگوار همان حمزة بن موسي بن جعفر است و...