بازگشت

خلاصه


از جمله دستاوردهاي مهم دانشگاه جعفري احياي حديث است. حديث، به عنوان گفتار معصوم در فرهنگ اسلام از جايگاه والايي برخوردار است و پس از قرآن مهمترين و معتبرترين منبع فرهنگ اسلام به شمار مي رود.

متأسفانه اين منبع سرشار اسلامي پس از رحلت پيامبر (ص) مورد بي مهري دستگاه خلافت قرار گرفت و حتي سوزانده شد. سياست جلوگيري از نقل و تدوين احاديث پيامبر (ص) تا اواخر قرن نخست هجري دنبال شد و با تهي گشتن فضاي فرهنگي جامعه اسلامي از عطر روحبخش احاديث نبوي زيان جبران ناپذيري بر فرهنگ اسلام وارد آمد.

انگيزه اصلي منع كنندگان، انگيزه سياسي بود. آنان بخوبي مي دانستند كه پخش احاديث رسول خدا (ص) در فضيلت و شايستگي امامان معصوم براي جانشيني پيامبر (ص) در ميان مردم، براي آنان مشكلات زيادي به بار خواهد آورد. از اين رو براي رفع اين مشكل دست به چنين اقدامي زدند.

بخشي مهمي از فعاليتهاي فرهنگي امام باقر و امام صادق (ص) به احياي حديث و نشر آن در ميان مردم اختصاص يافت، و هم اكنون به كمتر موضوع اعتقادي، فقهي و اخلاقي بر مي خوريم كه از امام صادق (ع) حديثي درباره آن نرسيده باشد.امام (ع) بر اين نكته تأكيد مي ورزيد كه احاديث وي، همان احاديث رسول خداست.