بازگشت

روضه ي حضرت معصومه


شاهكارهاي صنايع مختلف در اين آستانه نمودار است از نقره كاري طلا و زراندودي - ميناكاري - آئينه كاري خطوط مختلف نسخ - نستعليق - شكسته - رقاع - ثلث - آيات قرآن - احاديث نبوي - در ديوار رواق و روضه و صحن و آستانه همه شاهكار صنعت و هنر و نمونه اي از ارادت مردم ايران به آستانه حضرت زهرا سلام الله عليها و ذراري او مي باشد.

در سال گذشته 1371 ضريح نقره اي بسيار مجلل و باشكوه كه با طلا احاديث كوچك را در آن نقر و نقش و ميناكاري كرده اند نصب كردند. اين ضريح بسيار زيبا و جالب توجه است كه روي كاشي گذارده شده.

ضريح به عرض 20 / 1 متر و طول 5 / 29 متر از كاشي هاي مختلف الشكل مربع مستطيل و به ضلع كوكبي و نيم كوكبي به رنگهاي لاجوردي و نقره اي - قهوه اي فيروزه اي آراسته شده و باني اين كاشيها مظفر بن احمد بن اسماعيلست. كاشي ساز و سازنده ي آن محمد بن طاهر بن ابي الحسن و نويسنده آن ابوزيد است خطوط آن كوفي و نسخ و برجسته و ساده است و تاريخ آن 605 تا سال 613 مي باشد و چند كتيبه كاشي اطراف مرقد است كه شرح مفصل آن در راهنماي قم درج شده ضريح نقره به ارتفاع 15 / 2 متر و 25 / 2 متر و عرض 83 / 4 متر و در كتيبه هاي آن اشعاري و احاديثي نوشته شده اين ضريح از شاهكارهاي صنعت هنرمندان اصفهان است كه در قم ساخته اند.