بازگشت

خطرها


تشكل همسوي اهل بيت عليهم السلام در عين حال كه يك جريان بزرگ اجتماعي بود، هماره مورد تهديد خطرها نيز بود. اين تشكل همواره آماج انواع تبليغات فرهنگي و هجوم عليه ارزش هاي محوري آن قرار داشت. ايجاد بدبيني و روانه ساختن انواع اتهامات و نيز آميختن عقايد و معارف زلال تشكل همسو با خرافات بي پايه و بي اساس، و نيز ايجاد فرقه هاي متعدد، خطرهايي بوده اند كه تشكل همسوي اهل بيت را هماره تهديد مي نمودند. به ويژه اين كه اقتدار سياسي هماره در دست چالشگران اين تشكل بوده است. حاكمان بني اميه و بني عباس از تمام توان مندي هاي سياسي و



[ صفحه 226]



اجتماعي و تريبون هاي تبليغاتي عليه تشكل همسو بهره برده و ارزش هاي آنان را مورد هدف قرار مي دادند.

اين تشكل در هيچ زماني از اين حمله ها در امان نبوده است. در زمان امام كاظم عليه السلام نيز از هر سمت و سويي مورد هجوم قرار مي گيرد. تشكل همسوي اهل بيت عليهم السلام در زمان امام كاظم عليه السلام از دو جانب به شكل عمده مورد تهديد قرار گرفته است. نخست از جانب سياست هاي عباسيان كه تلاش دارند با ايجاد محدوديت هاي اجتماعي و اقتصادي و سياسي و فرهنگ سازي، تشكل همسو و رهبران آن را كنترل و محدود سازند.

دوم انحراف ها و سردرگمي ها و فرقه گرايي هايي كه از درون، تشكل همسو را مورد هدف قرار مي دهد. امام كاظم عليه السلام بايد در اين دو عرصه مهم، با تدبير و صلابت تلاش كند تا هر دو نقطه آسيب پذيري را ترميم نموده و با ايجاد ديوار بلند دفاعي، هويت و صيانت تشكل را تضمين نمايد. امام كاظم عليه السلام بايد تشكل همسوي اهل بيت را از اين دو نقطه آسيب پذير عبور دهد. امام كاظم عليه السلام بايد با تدبير حكيمانه و در عين حال قاطع و سترگ هم در برابر ترفندهاي عباسيان به پا خيزد تا عباسيان را در رسيدن به اهداف شوم خويش ناكام سازد، و هم انحراف ها و فرقه گرايي هاي دروني را هشدار دهد و تشكل همسوي اهل بيت را منسجم و متحد و آگاه از آرمان ها به راه خويش تداوم بخشد.