بازگشت
اهميت صله رحم


امام كاظم (عليه السلام) اهتمام فراواني به مسئله صله رحم داشتند. ايشان چون پدر بزرگوار خويش همواره نزديكان خويش را حتي در بدترين شرايط گرامي مي داشت و رعايت آن را به ديگران نيز توصيه مي نمود.

امام صادق (عليه السلام) به سختي نفس مي كشيد و در بستر شهادت آرميده بود. زهري به او خورانيده و حضرت را مسموم كرده بودند و امام لحظات واپسين عمر شريف خود را مي گذراند. جمعي از ياران، بستگان و دوستان امام جمع بودند و همگان در فراق پيشواي دانشمند و فرزانه خود مي گريستند.

امام به سختي به فرزند خود امام كاظم (عليه السلام) فرمود: به «حسن افطس» هفتاد دينار بدهيد، به فلاني اين مقدار و... سپس وصيت خود را به فرزند خود كرد. يكي از خدمتكاران امام به اسم «ساعد» با گريه به امام گفت: آيا به كسي پول مي دهيد كه به روي شما شمشير كشيده و قصد كشتن شما را داشت؟ امام چشمانش را به طرف او گردانيد و فرمود: آيا دوست نداري من از كساني باشم كه پروردگار در مورد آنان مي فرمايد: «وَ الَّذين يَصِلُونَ ما أمَرَ اللّهُ بِهِ اَنْ يُوصَلَ وَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَ يَخافُونَ سُوءَ الْحِسابِ»

«آنان [مؤمنان] كساني هستند كه پيوندهايي را كه خداوند به آن امر كرده است برقرار مي كنند و از پروردگارشان مي ترسند و از سختي روز حساب بيم دارند». (رعد: 21).

آري اي ساعد! خداوند بهشت را آفريد و بوي آن را خوب و مطبوع گردانيد. بوي دل انگيز بهشت كه از فاصله دو هزار سال به مشام مي رسد به مشام دو دسته نمي رسد: دسته اي كه عاق پدر و مادر شده اند و دسته اي كه صله رحم را قطع كرده اند.

***